PRAG

Podeli sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print

Prag – Nova godina

30.12. – 03.01.2020.

*DA LI STE ZNALI: Karlov most – jedan od simbola Praga podignut je davne 1357. godine.

PRAG – GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi ,najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela ( Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika ,s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

                                                                  Cene važe za prijave do 12.10.2019.

 

Program putovanja:

1.dan Okupljanje putnika i polazak autobusa sa dogovorenog mesta u večernjim časovima . Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.dan Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Narodni muzej, Vaclavski trg, Obecni Dum, Karlov univerzitet, Celetna ulica,Starogradski trg, Astronomski sat, spomenik Janu Husu, Tinska crkva, Klementinijum, Karlov most). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. Uveče žurka dobrodošlice u nekoj od diskoteka. Noćenje.

3.dan Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramskorazgledanje grada- najstariji deo grada Višehrad, crkva sv. Petra I Pavla, Dansing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrti sa više Sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju Sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. Nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče doček Nove Godine koji se tradicionalno održava na ulicama i gradskim trgovima ili fakultativni odlazak u neku od diskoteka. Noćenje.

4.dan Doručak. Fakultativni izlet u Karlove Vari, obilazak banjskih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Vrdlo,Mlinske kolonade, Pijačne Kolonade…), Grand Hotel Pup, crkvu Sv. Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv. Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i poznatim holivudskim ličnostima koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan Doručak. Druga info tura i upoznavanje gornjeg grada u pratnji vodiča (crkva Loreto, palate Lobkovic, Valenštajn, Šternberg, Tuskani, smena straže na trgu ispred kraljevskog dvorca, katedrala Sv. Vita, Crkva Sv. Đorđa, Kapela Marije Terezije, Kula Daliborka, muzej Franca Kafke ). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja- krstarenje Vltavom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju u večernjim časovima.

6.dan Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Smeštaj: Campus JIH*** Prag: Deo poljoprivrednog fakulteta u hotelskom delu zgrade studentskog kompleksa koji je namenjen za smeštaj turista i zvanično je kategorisan sa *** (zgrada JIH.) Smešten je u Pragu 6 u zelenom delu sa veoma dobrim saobraćajnim vezama. Autobuske linije 107 i 147 voze do metro stanice Djevička koji direktno vozi do Vaclavskog trga (4 metro stanice. ) Sve sobe su sa odvojenim ležajevima opremljene TV sa kablovskom, kupatilo, tuš kabinom, WC, WIFI, recepcija 24h. Doručak je samouslužni i služi se u G restoran udaljenom 150m.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz turističkim autobusima na navedenim relacijama prema programu,
  • 3 noćenja sa doručkom (Buffet– samoposluživanje) u 1/4  i 1/2 sobama  CAMPUS JIH ***HOTEL  u Pragu,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizaciju putovanja u celini.
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30000 evra, Triglav Osiguranje)
  • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete,
  • Individualne troškove putnika.

Organizator puta: “Special Travel Agency” d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011.

Turistička agencija Mytos tours je ovlašćeni subagent.

Podeli sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print