Zakintos

Podeli sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print

*NAPOMENA: Fotografije su slikane na samoj destinaciji i nisu obrađivane. 🙂

Laganas

Najjužnije Jonsko ostrvo sinonim je pre svega za noćni provod, pa se smatra da je namenjeno isključivo mladima. Priznajemo, i sami smo bili istog mišljenja sve dok nismo rešili da ga obiđemo i vidimo da li nudi još nešto pored provoda. I bili smo veoma prijatno iznenađeni.

Svakako najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio, sa nasukanim brodom, jedna od najlepših i najslikanijih plaža Grčke. Međutim, pored nje na ostrvu se nalazi još dosta ništa manje lepih plaža: Banana Beach, Tsilivi, Keri, Argasi, Porto Zoro.. I treba ih sve obići. Na nas je najjači utisak ostavila tura po unutrašnjosti ostrva ( koju vam agencije ponude kada stignete na Zakintos ). Osim što imate priliku da upoznate glavni grad Zante i brdo Bohali, sa kog se vidi čitav grad, tu su i prelepa sela na ostrvu u kojima meštani proizvode maslinovo ulje i vino, a u jednom od tih sela možete videti i drugu najstariju maslinu u Evropi,  dok vas na kraju ture čeka vidikovac sa koga čuvenu plažu Navagio možete slikati iz ptičije perspektive.

Da li ste znali da je južni deo ostrva Zakintos proglašen za nacionalni morski park. Naime, na ostrvu živi vrsta morskih kornjača poznata kao Caretta – Caretta koja polaže svoja jaja upravo u zalivu Laganas, pa ne čudi što ih plivajući možete “sresti”. Zbog velikog broja turista, u svim prospektima se turistima naglašava da budu pažljivi kako ih ne bi ugrožavali. Postoji i izlet u kome možete “loviti” kornjače isključivo svojim fotoaparatom, jer ih nije baš lako videti.

Laganas jeste najživlje mesto na ostrvu ali za one koji žele da izbegnu gužvu kako u gradu tako i na plaži postoje druga, manja i mirnija mesta sa kojih se može krenuti u obilazak ovog nestvarno lepog ostrva.

Toplo preporučujemo da doživite Zakintos.

Podeli sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print